Etätyöpiste,  Huittinen/Sasky 

Kuvassa Huittisten elinvoimajohtaja Riikka Peippo, Saskyn Taina Järä sekä etätyöpiste Huittinen, kuvaaja markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitanen.

Tavoite

Huittisten etätyöpiste on tarkoitettu etätyöhön yksittäisiksi päiviksi tai satunnaiseen käyttöön. Etätyöpistekokeilulla Huittisissa kartoitetaan käyttötarvetta ja kokemuksia. Kohderyhmänä ovat etätyöntekijät, kaupungissa vierailevat yrittäjät sekä opiskelijat. Yhteistyössä ovat olleet Huittisten kaupunki ja SASKY koulutuskuntayhtymä. Tämä kokeilu on ollut osa seutukaupunkien osaamispilotteja Ketterää osaamista -hankkeessa.

Toteutus

Etätyöpistekokeilun pohjana on ollut tammikuussa 2020 teetetty kysely toimistohotellin/etätyöpisteen tarpeesta, hinnoittelusta ja sijaintitoiveesta Huittisissa. Kyselyn jälkeen etätyöpistettä on suunniteltu ja mietitty, kunnes Ketterää osaamista hankkeen myötä se tuli uudelleen ajankohtaiseksi ja mahdolliseksi pilotoida.

Etätyöpistekokeilu aloitettiin 29.8.2022 ja aluksi kokeilun oli tarkoitus kestää vuoden 2022 loppuun. Kokeilun aikana etätyötilan käyttö on ollut käyttäjille maksutonta. Työpiste on varattavissa maanantaista sunnuntaihin klo 7–19 välisenä aikana ja ajanvarauksessa käytetään Calendry-palvelua. Käytössä on langaton verkko, yhteinen keittiö-, oleskelutila sekä yhteisessä työskentelytilassa oli syksyn ajan kolme työpistettä (pöytä ja tuoli). Tilan varaaja tuo mukanaan omat välineensä esimerkiksi läppärin. Kokeilua päätettiin jatkaa kesäkuun 2023 loppuun.

Etätyötilaa on varattu 29.8.2022-14.4.2023 välisenä aikana 71 päivänä. Tammi-helmikuun 2023 aikana käyttö on ollut vähäistä, mikä osaltaan voi johtua, että aiemmin etätyötilamahdollisuuden tiedotettiin loppuvan vuoden 2022 lopussa. Etätyötila on ollut käytössä yleensä arkisin. Normaaliviikolla varauksia on 2–3 päivän aikana viikossa. Vakituisia varaajia on ollut kaksitoista. Maksuton etätyötila on tarjottu lyhytaikaiseen ja satunnaiseen käyttöön. Nuoret opiskelijat eivät olisi valmiita maksamaan etätyötilapalvelusta. Jos tarve on ollut pidempiaikainen tai pysyvä, on ohjattu vuokraamaan tila markkinoilta. Etätyöpistettä on haluttu kokeilla kevyellä mallilla niin, että se on varaajien helposti käytettävissä sekä tilan ylläpitäjille yksinkertaista.

Toimivuus ja jatkomahdollisuudet 

Käyttökokemuksista tehtiin kysely 03/2023 etätyötilan käyttäjille. Käyttäjäkokemusten perusteella kolme työpistettä yhdessä tilassa koettiin huonoksi. Kokeiluun tehtiin muutoksia ja loppuajan kokeilussa tilasta voi varata vain yhden työpisteen kerralla. Muilta osin käyttäjäkyselyn mukaan käyttäjät ovat olleet etätyötilaan tyytyväisiä. Kyselyn mukaan tulevaisuudessa etätyötilaa Huittisissa tarvitsee 20 % vastaajista ja ehkä 80 % vastaajista. Käyttötarve olisi vastaajilla ½-1 päivään tai 2 pv/vk.

Käyttäjäkokemuksista ja Huittisten etätyöpistekokeilusta pidettiin webinaari 14.3.2023. Webinaarissa saimme lisäksi kuulla muista etätyökeskusten toimintamalleista ja käyttäjäkokemuksista mm. Kankaanpään ICT-centeristä, Novidan korkeakouluopiskelijoiden, väyläopiskelijoiden sekä yhdistysten etätyö- ja neuvottelutilapisteestä sekä Sastamalan Tyrvään Vorkki työtilasta. Etätyöpistekokeilu on keväällä 2023 lähtenyt käyntiin myös Parkanossa.

Yhteystiedot ja linkit 

Lisätietoja etätyöpiste Huittinen
elinvoimajohtaja Riikka Peippo
Puh. 044 560 4203
riikka.peippo@huittinen.fi

Lue lisää ja katso, miltä etätyöpiste Huittinen näyttää Huittisten sivuilta »

Muita etätyöpistemalleja

Kankaanpään toimistohotelli ICT-center »
Tyrvään Vorkki »